Rețetă
Creveți
cu conopidă p'asată
Ingrediente
4 porții
+1 conopidă, florete
+2 căței de usturoi, zdrobiți
+ 30-40 grame unt
+ 100 grame ricotta
+ sare
+ piper
+1 linguriță ulei de măsline
+ 1/2 kg creveți
* sare
+ piper
+ 1/2 ardei gras, cubulețe
+ coajă rasă de lămâie
+ 2 lingurițe suc de lămâie
+ 1-2 linguri pătrunjel tocat
1. Conopida se fierbe în apă cu sare, timp de 8-10 minute, apoi se
pasează împreună cu usturoiul.
2.Se completează cu untul și cu ricotta, se asezonează cu sare și piper și
se amestecă până devine cremoasă.
3.Creveții se sotează 1-2 minute în uleiul de măsline, asezonându-se cu
sare și piper.
4.Se completează cu ardeiul gras, se adaugă și coaja rasă de lămâie,
sucul și pătrunjelul proaspăt. Se gătesc împreună încă 2-3 minute.
5.Creveții se servesc cu piureul de conopidă și cu felii de lămâie alături.
25 de minute