Tort Premier cu vișine și cremă de brânză
Ingrediente pentru blat:
• 5 ouă
• 80 g făină albă
• 20 g cacao
• 100 g zahăr tos
• 80 ml ulei de floarea soarelui
• Un praf de sare
Ingrediente pentru cremă:
• 550 g brânză de vaci FARMER
• 200 g unt la temperatura camerei
• 250 g mascarpone KISTELEKI
• 250 g zahăr tos CORONIȚA
• 20 g zahăr vanilat
• 300 g dulceață de vișine să fie groasă
Ingredinete pentru îmbrăcat tortul:
• 200 g ciocolată cu 70% procent de cacao
• 300 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
Asamblare:
Tăiem blatul în două. Turnăm din loc in loc o treime din can�tatea
de dulceață, o în�ndem cu grijă să nu rupem blatul, o treime din
can�tatea totală de cremă, iar o treime de dulceața, al doilea
blat, ul�ma parte de dulceață, a doua treime de cremă de
brânză. Cu crema rămasă îmbrăcăm marginile tortului. Dăm la
rece pentru minim 1 oră sau până se întărește suficient pentru
a turna glazura.
Turnăm glazura deasupra tortului și cu grijă îmbrăcăm și marginile
acestuia.
Ornare tort/ Cum se bate frișca:
Batem frișca până lasă forme ușoare, adăugăm zahărul pudră
și con�nuăm să batem până se întărește. Aveți grijă să nu o
bateți prea mult, că se va tăia. Decorăm cu aveline de frișcă,
fructele de pădure și fulgii de migdale, apoi este gata de servit.
Po�ă bună!
Lei/Buc
FARMER brânză de vacă semidegresată /
FARMER félzsíros tehéntúró
17 99
14 99
500g
Lei/Buc
500g
CORONIȚA zahăr / CORONIȚA cukor
Mod de preparare pentru cremă:
Punem brânza dulce împreună cu zahărul, zahărul vanilat și
o mixăm până se topește zahărul și se omogenizează.
Adăugăm untul, mascarponele și batem în con�nuare până
se omogenizează și se spumează ușor, cam 1 minute la viteză
maximă.
Mod de preparare pentru glazură:
Punem într-un ibric smântâna la înfierbântat, înainte de a ajunge
în punctul de fierbere, adăugăm ciocolata, lăsăm 2-3 minute
și amestecăm, până la omogenizare. O lăsăm să se tempereze,
la temperatura camerei.
KORONÁS zahăr pudră /
KORONÁS porcukor
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 175 de grade.
Amestecăm făina cu cacaua și le cernem împreună intr-un alt bol.
Separăm ouăle, gălbenușurile le amestecăm cu uleiul și le
batem până se spumează.Albușurile le batem spumă cu un praf
de sare, apoi adăugăm zahărul treptat.Turnăm compoziția de
gălbenușuri peste albușul bătut spumă și mai batem ușor, până
se încorporează.
Adăugăm și compoziția de făină cu cacao, iar cu o paletă de silicon
amestecăm încet cu mișcări de sus în jos până se încorporează.
Turnăm într-o formă cu diametrul de 24 cm, tapetată pe fund cu
hâr�e de copt. Coacem 20-25 de minute sau până trece testul
scobitorii. Scoatem din cuptor și lăsăm încă 10 minute în tava în
care s-a copt. După aceea scoatem afară blatul pe un grătar și îl
lăsăm să se răcească.
KISTELEKI mascarpone /
KISTELEKI mascarpone
Ingrediente pentru decor:
• 200 ml smântână din lapte pentru frișcă
• 30 g zahăr pudră KORONAS
• 150 g fructe de pădure
• 30 g fulgi de migdale copți
4 69
Lei/Buc
500g
6 79
Lei/Buc
1kg