PIFTIE ÎN CRUSTĂ
Ingrediente
pentru 6 porții
4 buc picioare de porc
4 buc urechi de porc
1 legătură de tarhon fresh
200 g morcovi
1 buc țelină
200 g ceapă
1 căpățână de usturoi
1 legătură de pătrunjel
castraveți murați
200 g mazăre congelată
ulei de măsline
foi de dafin, cimbru
40
CROCANTĂ
by Chef Samuel
Mod de preparare
Se curăță morcovii, ceapa și țelina și împreună cu urechile și
piciorușele de porc, foile de dafin, cimbrul proaspăt, sare și piper și o
lingură de ulei de măsline se pun la fiert la foc mare timp de 20 de
minute. Se adaugă mazărea și usturoiul și se reduce focul pentru
încă două ore și 40 de minute. Dacă apa scade și carnea nu
fierbe, se adaugă apă caldă și se fierbe în continuare.
Pe o farfurie se scoate carnea și se curăță de pe oase,
se taie legumele fierte. În vasul în care urmează să se
monteze piftia se adaugă o porție de supă,
legumele tăiate și bucățelele de carne. Se lasă la
frigider pentru o noapte. Se asezonează cu
castraveți murați, pătrunjel și tarhon proaspăt.
Amestec de porc
pentru piftie
kg
Edenia
Mazăre fină
întreagă
1000 g
5,99
10.59
Kleine Kaap
Vin alb sec
Chenin Blanc
0,75 l
K-Classic
Castraveţi
în oţet
6-9 cm
670 g
Kamarko
Ulei de măsline
cu diverse arome
240 ml
12,99
3,59
11,99