MOUSSE DE
CIOCOLATĂ ALBĂ
CU VANILIE ȘI SABLE BRETON
CU CARAMEL SĂRAT
by
Ingrediente
300g ciocolată albă
700 ml frișcă
Esență/păstaie de vanilie
200 ml sos caramel
150 g unt cu procentaj
de grăsime ridicat
400 g zahăr tos
100 g zahăr brun
6 gălbenușuri
100 g amidon
15 g gelatină
100 g de făină albă
1 plic praf de copt
1 praf de cafea
1 praf de sare
Chef Samuel
Mod de preparare:
Pentru prepararea blatului sable breton, într-un bol încăpător se adaugă 100 g de unt cu
zahărul brun, praful de cafea și cel de sare și se amestecă ușor, până toate elementele
se încorporează. După acest pas, se adaugă gălbenușul și cu ajutorul unui mixer se
amestecă compoziția. Se adaugă făina și praful de copt în melanj și cu ajutorul unei spatule
se amestecă cu atenție. Coca se întinde într-un cerc de inox (18 cm). Acest aluat va lua
forma unui biscuite, care se coace la 165 de grade C, pentru 15-20 minute. În paralel,
ciocolata albă se topește la bain-marie, se adaugă frișca și vanilia și se lasă la răcit, apoi
se pune la frigider. Laptele se încălzește pe foc, iar zahărul tos se mixează cu 5 gălbenușuri
până își dublează volumul, apoi se adaugă laptele încălzit și amidonul. Gelatina hidratată în
apă rece se pune la bain-marie și se dizolvă, apoi se adaugă mixul de lapte și gălbenusuri și
se amestecă energic până dobândește consistența unei budinci. Se încorporează ciocolata
albă cu frisca și se lasa la rece. Blatul sable breton se scufundă într-un sos caramel și se
montează pe farfurie. Cu ajutorul unui poș, acesta se decorează cu mousse-ul de ciocolată
rece. Se poate servi alături de băuturi dulci.
Lurpak
Unt
82% grăsime
200 g
14,99
Osborne
Sherry
Cream /
Golden
19% / 15% alcool
0,75 l
44,99
20
S20-RO-KW48-CL1-HZ9_RO_1_L-1000-13
Voila
Cremă desert
28% grăsime
1l
15,99
Diamant
Zahăr brun
din trestie
500 g
3,99
Articolele se găsesc în limita stocului disponibil.
Vindem în cantități destinate exclusiv consumului personal.