DE LUNI
4 porții
60 de minute
27
MARTIE
Arancini
de orez cu ciuperci
Mozzarella
din lapte de
bivoliță, D.O.P.
Pentru salatele tale Caprese,
poți folosi brânza mozzarella
din lapte de bivoliță, care are
denumire de origine protejată
Campana.
250 g
16
99
,
1 kg = 67,96 lei
Ingrediente
Orez pentru risotto cu ciuperci.......... 120 g
Mozzarella.............................................200 g
Unt..........................................................60 g
Parmezan.............................................. 100 g
Supă de pui........................................... 1 litru
Ouă......................................................4 bucăți
Pesmet................................................... 120 g
Făină...................................................... 120 g
Ulei de floarea-soarelui......................500 ml
Ciuperci proaspete...............................200 g
Ceapă......................................................60 g
Vin alb...................................................30 ml
Punem la încălzit supa de pui și ne
apucăm de risotto. Punem ceapa tocată
mărunt la călit în unt, apoi punem
orezul și prăjim până când orezul devine
translucid. Stropim cu vinul alb și lăsăm
alcoolul să se evapore, apoi începem să
hidratăm cu supă de pui caldă. Tocăm
ciupercile mărunt și le adăugăm peste
orez după prima hidratare. Lăsăm să
se gătească până când orezul ajunge
la consistența perfectă, hidratând
de fiecare dată cu supa de pui cât să
acopere orezul. Odată fiert orezul, legăm
cu unt și parmezan ras, apoi lăsăm totul
să se răcească.
Când orezul este rece, formăm biluțe
în mijlocul cărora punem bucăți de
mozzarella, dăm prin făină, ou și pesmet,
ca pe șnițele și prăjim în baie de ulei.
Servim alături de sos de roșii!
Orez pentru Risotto
Atunci când vrei să pregătești un risotto
alege orezul potrivit și profită de
ingrediente care îi dau un plus de
rafinament: sparanghel; ciuperci
champignon și trufe; ciuperci; radicchio
(cicoare roșie).
300 g
11,99
1 kg = 39,97 lei
35