26
PAG 13
Sos cremos de brânză, pentru nachos
100 g unt 82% grăsime
100 g făină
300 g lapte
200 g brânză Gruyère, rasă
200 g brânză cheddar, rasă
Sare și piper alb, după gust
1 lingură sos Sriracha
• Pune untul la topit într-o oală. • Adaugă făina
și lasă 3-4 minute la foc mic, amestecând
continuu. • Adaugă laptele și lasă să fiarbă timp
de 5-10 minute, la foc mic. • Adaugă treptat cele
două tipuri de brânză rase, amestecând bine
cu telul până când se încorporează. • La final,
adaugă sarea, piperul și sosul iute. • Servește
cald, alături de nachos.
PAG 17
Platou cu gustări
120 g brânză Gran Bavarese
120 g brânză gouda
150 g cârnat crud-uscat, cu sare
Guerande
150 g Chorizo
120 g Prosciutto
50 g măsline
50 g muștar cu boabe
50 g arahide
• Așază toate ingredientele
feliate pe un platou.
PAG 24
PAG 23
Mini-burger
de vită
4 chiftele din carne de vită
100 g bacon feliat pentru prăjit
4 chifle de pâine
100 g maioneză
40 g ceapă prăjită, crocantă
30 g salată iceberg
50 g ceapă roșie, feliată
80 g castraveți murați, feliați
100 g ketchup
• Prăjește carnea într-o tigaie încinsă, câte
3-4 min pe fiecare parte. • Prăjește baconul
în aceeași tigaie. • Taie chiflele pe jumătate,
pe lungime, apoi rumenește-le în tigaie, cu
tăietura în jos. • Pune un strat de maioneză
pe baza chiflei, adaugă ceapa prăjită,
salata, carnea, ceapa roșie, baconul prăjit,
castraveții murați și ketchupul. • La final,
acoperă cu jumătatea de sus a chiflei.
Aripioare picante la cuptor
1,5 kg aripi de pui tăiate
4 linguri miere de albine
3 linguri sos Sriracha
1 lingură boabe de coriandru, zdrobite
1 lingură usturoi granulat uscat
½ lingură boia afumată
1 linguriță susan prăjit
Sare și piper după gust
• Amestecă toate ingredientele într-un
bol și lasă-le la frigider timp de 1 oră.
• Pune bucățile de pui condimentate
într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
• Dă tava la cuptor, la 180° C, timp de
30-40 de minute, până când aripioarele
sunt bine pătrunse.
Pentru ca experiența să
fie memorabilă, iar serile
de spectacol fotbalistic și
mai savuroase, l-am invitat
pe chef Alex Iacob să ne
împărtășească câteva dintre
rețetele lui favorite pentru
astfel de ocazii. Fiecare rețetă
se prepară rapid și fără prea
mari eforturi, iar rezultatul va
fi o victorie a gustului.
PAG 25
Fish & chips
300 g făină
350 g apă
1 ou
2 g drojdie uscată
7 g praf de copt
15 g sare
1 linguriță boia afumată
2 lingurițe ceapă crocantă
7 ml ulei de măsline
1 l ulei de floarea soarelui
1 kg cartofi pentru prăjit
350 g file de pește alb
1 l ulei floarea soarelui
2 lămâi
• Amestecă la blender 250 g făină, apa,
oul, drojdia, praful de copt, sarea, boiaua,
ceapa și uleiul de măsline, până obții
un aluat lichid, omogen. • Pune la încins
uleiul și prăjește cartofii, apoi sărează-i,
după gust. • Tapetează peștele cu restul
de 50 g făină, înmoaie-l în aluatul preparat
și prăjește-l în același ulei în care ai prăjit
cartofii. • Servește cu felii de lămâie.