Rădăcinoase coapte cu zat de
cafea și salsa de alune de pădure
Cine ar fi crezut că poți aroma niște rădăcinoase cu zaţ de
cafea? De fapt, cine ar fi crezut că zațul de cafea poate avea
vreo utilizare culinară? Ei bine, această rețetă este menită
să te provoace şi, crede-ne, când vei gusta rezultatul, nu vei
regreta nimic. Așa că poftă bună şi distracție plăcută la gătit!
KAMIS
Otet de cidru bio
250 ml
CIDRU
ΒΙΟ
10,39 lei
41,56 lei/litru
IN SEZON
VEGETARIAN
Click pe sageti şi vei
descoperi alte produse
Ingrediente
pentru 4 porţii
8 morcovi subţiri
4 păstârnaci mici
400 g
0 g zat de cafea
2 linguri sare grunjoasă
2 linguri miere
2 linguri ulei de măsline
1 lingură semințe
de susan
Pentru salsa de alune
75 g alune de pădure
nesărate
20 ml de cafea
½ lingură oțet balsamic
½/2 lingură ulei de măsline
Piper şi sare
DOWNLOAD
RETETA
1. Încinge cuptorul la 180°C. Întinde
alunele pe o tavă de copt şi lasă-
le în cuptor timp de 10 minute.
2. Între timp, decojește rădăcinoasele
şi i taie-le pe lung, în două (morcovii) sau
în patru (păstârnacii). Așază-le grămadă
într-o tavă de copt, fără să le întinzi
prea mult. Pune zațul de cafea şi sarea
grunjoasă într-un castron. Adaugă un
pic de apă, cât să înmoaie zațul, apoi
amestecă cu vârful degetelor. Acoperă
legumele cu el și tasează-le puțin pentru
a forma o crustă umedă de zat. Dă
martie 2023 - 13