Biban de mare cu piure de morcovi
Ingrediente (10 porții)
biban de mare .................. 2,5 kg
morcovi baby .................... 200 g
morcovi ............................. 1,5 kg
cartofi ................................ 300 g
Cost/porție: 10,68 lei
țelină ................................... 500 g
păstârnac ......................... 500 g
unt ....................................... 400 g
lapte ......................................... 3 L
Mod de preparare
Peștele se eviscerează, se curăță de solzi și se
filetează (aveți nevoie de 10 fileuri). Fileurile
se asezonează cu sare, piper și ulei de măsline.
Legumele se curăță, morcovii se fierb în apă cu
sare. Țelina, păstârnacul și cartofii se fierb în
lapte. Morcovii baby se fierb timp de aprox. 6-8
minute, se scot și se introduc în apă cu gheață,
apoi se așază pe hârtie absorbantă. Într-o tigaie,
morcovii baby se sotează cu 20 g. de unt, timp
de aprox. 2-3 minute. Când legumele sunt fierte,
se scurg de apă și de lapte și se prepară piureul
de morcovi și cel de păstârnac, adăugând unt
și sare. Într-o tigaie antiaderentă, se gătesc
fileurile de pește, lăsându-le pe fiecare parte
timp de aprox. 3-4 minute.
*Prețurile calculate sunt prețuri de referință și pot fi diferite față de oferta actuală.
ulei de măsline ............. 200 ml
sare fină .............................. 50 g
piper măcinat ........................ 2 g