SALATA ICEBERG
Salata Iceberg este un ingredient important
pentru bucătăriile profesionale, cu atât mai
mult acum, când un volum mare de vânzări îl
reprezintă comenzile cu livrare la domiciliu.
Avantajele oferite de această salată sunt faptul că
rămâne proaspătă mult timp, dacă este păstrată
la temperatură constantă, și are o textură
crocantă, apreciată în salate precum Caesar, dar
și în sandvișuri sau hamburgeri.
SFAT
Atunci când salata Iceberg se folosește în
rețete de salate simple sau în sandvișuri, este
recomandat să fie ruptă, nu tăiată, pentru a nu se
oxida, pierzându-și astfel gustul.
Rețete recomandate:
» Salată Caesar
» Salată cu pui și dressing de muștar
» Tacos cu vită
» Sandviș cu salată de ton
» Sandviș cu salata Iceberg și gorgonzola
» Burger de vită
RECOMANDARE
În cazul burgerilor, este importantă ordinea
așezării ingredientelor, pentru a-și păstra fiecare
dintre ele calitățile: salata se pune peste rondelele
de ceapă, feliile de roșii sau castraveții murați.
Garnituri și sosuri potrivite:
Salata Iceberg are textură crocantă, de aceea se
combină foarte bine și în rețete asiatice cu ulei de
susan, ghimbir, sos de soia și orez. Este, de asemenea,
recomandată și în combinație cu ardei gras, porumb,
ridichi și fasole verde.
În general, pentru că nu are o aromă puternică, în
salate sau în sandvișuri se poate combina cu orice
dressing: vinaigrette, Blue Cheese, cu avocado sau cu
iaurt grecesc fiind doar câteva exemple.