PASCĂ CU BRÂNZĂ
DULCE ŞI CIOCOLATĂ
Ingrediente
(10 porții)
480 g
150 g
25 g
30 g
25 g
făină
lapte.
drojdie..
ulei
Se prepară maiaua din făină, lapte călduț și drojdie.
Separat, se bat ouăle cu laptele, zahărul, vanilia, răzătura de lămâie,
esența de rom și sare. Din smântâna lichidă și ciocolata neagră
topită se prepară un ganaj moale. Se încălzește șodoul cu maia și
se amestecă până la dizolvarea zahărului. Se amesteca uleiul cu
untul și se încălzesc până la 40°C. Peste restul de făină, se adaugă
șodoul cald, maiaua și se frământă, apoi se pune grăsimea treptat,
unt
3 buc.
ouă (2+1 gălbenuş).
300 g
300 g
1g
1g
10 g
135 g
smântână lichidă
ciocolată dischete
lămâie (răzătură)..
vanilie
sare
frământând continuu. Se lasă coca la crescut dându-se de două ori
înapoi. Se întinde aluatul într-o foaie rotundă. Se amestecă toate
ingredientele pentru umplutură. După dospire, se unge o formă cu
unt și se tapetează cu foaia de aluat, apoi se așează jumătate din
umplutură, cealaltă jumătate se amestecă cu ganajul moale ce se
așează deasupra, apoi se unge cu gălbenuşul de ou și se coace în
cuptor, la 175°C timp de 35-40 minute.
zahăr.
Umplutura:
ouă.
brânză de vaci.
făină
2 buc.
350 g
25 g
20 g
125 g
1g
100 g
1g
unt
zahăr.
vanilie
stafide brune
lămâie (răzătură).
3,20 lei
Cost
orientativ/porție
10 Prețurile calculate sunt prețuri de referință și pot fi diferite față de oferta actuală