N D AT D
E
C
EN
TRU
LE
NȚ
Ă
R EC
A
OM
X
DE E
CE
SPAGHETE
ALLA PUTTANESCA
Ingrediente
(10 porții)
spaghete .................................... 800 g
pătrunjel ....................................... 50 g
usturoi ............................................ 10 g
capere ............................................. 25 g
anșoa .............................................. 60 g
măsline ........................................ 250 g
peperoncino ................................... 5 g
roșii conservă .................................... 2
ulei măsline extravirgin ......... 80 g
sare fină ........................................ 30 g
Cost
orientativ/porție
6
Se trec caperele prin jet de apă rece, pentru a elimina excesul de
sare, apoi se scurg pe hârtie absorbantă. Măslinele se taie în sferturi,
după ce s-au îndepărtat sâmburii. Pătrunjelul se spală, se usucă, apoi
se taie mărunt.
Se pune pe foc un vas cu apă și se aduce la fierbere; când dă în clocot,
se adaugă sare. Între timp, într-o tigaie mare se toarnă uleiul, se
adaugă cățeii de usturoi decojiți și zdrobiți, ardeiul iute uscat. Se
adaugă fileurile de anșoa și caperele tăiate. Se rumenește totul la
foc mediu timp de 5 minute amestecând des, astfel încât fileurile
de anșoa să se topească și să elibereze toate aromele. După acest
timp se toarnă sosul de roșii (roșiile ușor zdrobite), se amestecă
și se fierbe totul încă 10 minute la foc mediu. Între timp se fierb
spaghetele al dente.
Când sosul este gata, se scoate usturoiul și se adaugă măslinele.
Pastele scurse se trec în tigaie (cu sosul de roșii) și se sotează timp
de un minut, suficient pentru a se îmbina armonios aromele. La final,
se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt.
2,78 lei
Prețurile calculate sunt prețuri de referință și pot fi diferite față de oferta actuală.