Cappuccino de hribi cu spumă
de lapte și nuci caramelizate
Ingrediente
(10 porții)
ceapă ........................................... 200 g
morcov ........................................ 200 g
păstârnac ................................... 100 g
apio ............................................... 200 g
praz .............................................. 200 g
cartofi roșii ............................... 200 g
ciuperci champignon ............ 500 g
ciuperci hribi .......................... 1000 g
ulei de măsline .......................... 100 g
smântână 32 % ......................... 200 g
unt ................................................... 50 g
cimbru ............................................... 5 g
sare ................................................. 60 g
piper negru ..................................... 2 g
ulei trufe ....................................... 30 g
lapte .............................................. 100 g
miez de nucă ............................... 50 g
zahăr ............................................... 20 g
ciabatta ......................................... 50 g
microplante .................................... 5 g
Cost
orientativ/porție
Ceapa, morcovul, păstârnacul și apio se fierb în 4 l de apă,
obținându-se astfel supa de legume, care se strecoară.
Ciupercile champignon se curăță și se taie în formă de lame.
Prazul se spală, se curăță și se taie julien. Cartofii se curăță și
se taie cuburi. Hribii decongelați se trec în sită. Legumele se
călesc în ulei de măsline, apoi se adaugă 2 L de supă și se lasă
la fiert până când legumele devin fragede. Se adaugă cimbru,
sare, piper și se omogenizează cu un mixer. Supa cremă se
trece printr-o sită, se adaugă smântână și se lasă să fiarbă,
amestecând pentru a nu se lipi. Dacă crema de ciuperci este
prea groasă, se adaugă puțină supă de legume, iar dacă este
prea subțire, se lasă la foc mic, să se reducă. Pâinea se feliază
subțire, se asezonează cu usturoi și ulei de măsline și se
pune la cuptor (180°C) pentru aproximativ 2 minute. Nucile se
caramelizează în tigaie cu zahărul. Supa se servește fierbinte,
cu un strop de ulei de trufe, spumă de lapte, cruton de baghetă,
nuci caramelizate și microplante.
6,08 lei
Prețurile calculate sunt prețuri de referință și pot fi diferite față de oferta actuală.
www.loveownbusiness.com
3