Somon în crustă crocantă
cu morcovi baby și sfeclă roșie caramelizată
Ingrediente
(10 porții)
somon METRO Chef ............... 2500 g
pătrunjel ............................................... 5
cimbrișor .......................................... 5 g
rozmarin ........................................... 5 g
unt ................................................. 200 g
pesmet panko .............................. 50 g
usturoi ............................................ 30 g
morcovi baby .......................... 3000 g
sfeclă roșie prefiartă ............. 500 g
susan ................................................ 10 g
ulei de măsline ............................ 30 g
ulei de palmier .......................... 500 g
sos veloute
supă de pește ............................ 500 g
făină ................................................. 35 g
unt .................................................... 35 g
piure de mazăre
mazăre congelata
METRO Chef ................................. 100 g
unt ..................................................... 10 g
microplante ..................................... 5 g
sare .................................................. 20 g
piper ..................................................... 1 g
Se decongelează fileul de somon conform HACCP, de la
congelator la frigider. Se taie medalioane. Din pătrunjel, usturoi,
cimbrișor, rozmarin, pesmet panko și unt moale (100 g) se
obține crusta cu ajutorul unui blender. Crusta se etalează pe
hârtie de copt și se lasă la rece să se întărească. Se taie pe
dimensiunea medalioanelor de somon. Se asezonează somonul
cu sare și piper, peste care se adaugă crusta cu hârtia de
copt în exterior. Se pune la cuptor la 180°C, aproximativ 30
de minute. La jumătatea timpului se scoate hârtia de copt și
se continuă gătirea până când somonul este gătit și crusta
crocantă. Morcovii baby se curăță de coajă și se pun la fiert
cu sare. Când sunt aproape fierți, se scot din apă și se sotează
în tigaie cu unt până se colorează și devin crocanți. Punem
susan prăjit în prealabil pe morcovii baby. Sfecla roșie prefiartă
se taie sub formă de rulou cu ajutorul unui cuțit de legume.
Se caramelizează în ulei de palmier. Mazărea se fierbe și se
blendează cu unt moale, până se obține un piure fin. Sosul: într-o
crăticioară la foc mic, se adaugă untul și făina, amestecând
energic cu ajutorul unui tel. Se adaugă puțin câte puțină supă de
pește și se fierbe la foc mic până se leagă, amestecând continuu.
Medalionul de somon se servește cu morcovii baby, sfecla roșie
caramelizată, sos, piure de mazăre și microplante.
orientativ/porție
Prețurile calculate sunt prețuri de referință și pot fi diferite față de oferta actuală.
Cost
19,45 lei
www.loveownbusiness.com
25