Valabilitate
25 - 31.05.2022
Minitarte cu fructe
12 PORȚII, PREGĂTIRE: 20 MINUTE, COACERE: 15 MINUTE
1 pachet aluat fraged
PENTRU CREMĂ
170 g smântână pentru frișcă
170 g cremă de brânză (sau
mascarpone)
150 g zahăr pudră
1 linguriță esență vanilie
PENTRU DECOR
100 g fulgi de migdale
fructe proaspete, după preferințe
frunze de mentă
figurine din zahăr sau ciocolată
Preîncălzești cuptorul la 180 °C. Pregătești o tavă de minitarte (sau de
brioșe), tapetând fiecare formă cu hârtie de copt. Decupezi aluatul
în atâtea bucăți câte forme de tarte are tava și așezi fiecare bucată
de aluat, având grijă să acoperi și marginile fiecărei forme. Înțepi cu
furculița aluatul, pe fundul fiecărei forme și dai la cuptor 12-15 minute,
până când se rumenesc ușor. Pentru umplutură, bați smântâna până
obții frișcă. Separat mixezi crema de brânză cu zahărul pudră și esența
de vanilie. Încorporezi apoi și frișca. Scoți tava din cuptor și lași crustele
de minitarte la răcorit. Le scoți apoi din tavă și le umpli cu cremă (cu
o lingură sau cu un poș), apoi le decorezi cu fructe, fulgi de migdale,
frunze de mentă și figurine de ciocolată, după imaginație. Le dai la rece
cel puțin 3 ore și apoi le servești.
ZAHAR VANILINAT
MASCARPONE
250 g 23,96 lei/kg
10 x 8 g 13,13 lei/kg
1,05
1,19
AGRIRO
PLANTE AROMATICE
ALUAT FOIETAJ
800 g 7,49 lei/kg
30 g
2,79
3
5,99
-12%
5,99