GOGOȘI
SĂLTĂREȚE CU
GLAZURĂ DE
CIOCOLATĂ
Timp de preparare: 20 min
Timp de gătire: 21 min
Timp de repaus: 4 min
INGREDIENTE PENTRU 12 GOGOȘI
(2 FORME SILICON INELE)
• 100 ml lapte
• 2 ouă (de dimensiune medie)
• 2 linguri de ulei (± 30 ml)
• 130 g făină universală
• 1 linguriță praf de copt (± 5 ml)
• 1 vârf de bicarbonat de sodiu
• 60 g zahăr
• 2 lingurițe zahăr vanilat (± 10 ml)
Glazură
• 50 g ciocolată neagră
• 20 g unt
• 40 g zahăr pudră
• 1 lingură apă (± 15 ml)
PRODUSE FOLOSITE:
Ibric Microcook 1 L
Spatulă de silicon îngustă,
K18 - disponibilă în catalog,
pag. 37
Formă Silicon Inele, L25
- disponibilă în catalog,
pag. 47
Magic Mixer 600 ml,
B55 -disponibilă în
catalog, pag. 48
PREPARARE
1. Preîncălzește cuptorul la 180 ° C.
2. Toarnă toate ingredientele în Magic Mixer
600 ml în ordinea dată. Închide-l și agită-l bine până
când aluatul este amestecat.
3. Toarnă aluatul în cavitățile celor 2 Forme Silicon
Inele dar umple-le numai pe jumătate. Așază tava pe
raftul rece al cuptorului.
4. Lasă la cuptor timp de 15-20 min. (până când
scobitoarea introdusă în aluat iese curată). Lasă la
răcit timp de 10 min. înainte de a scoate gogoșile din
formă, apoi lasă-le să se răcească complet.
5. În Ibricul Microcook 1 L, pune ciocolata și untul,
acoperă și lasă-l în cuptorul cu microunde timp de 1
min. 30 sec. la 360 W. Dacă, ciocolata nu este complet
topită, mai lasă la cuptorul cu microunde timp de
30 sec. Adaugă zahărul pudră și amestecă cu Spatula
de silicon îngustă, ar trebui să obții un amestec
consistent. Adăugă apă și continuă să amesteci până
când compoziția devine netedă și lucioasă.
6. Scufundă gogoșile în amestecul din Ibricul
Microcook 1 L pentru a le glazura.
7. Lasă să stea timp de 30 de minute până când
glazura se întărește ușor.
SFAT: Folosește Chef Gratti pentru a mărunți ciocolată
sau migdale, pentru a-ți decora creativ gogoșile!