BURGERI DE PEȘTE TAILANDEZI
Timp de preparare: 15 min.
Timp de gătit: 20 min.
INGREDIENTE (6 PERSOANE)
•
•
•
•
•
•
•
•
750 g file de pește alb (±1,65 lb)
5 g coriandru (tocat grosier) (±¼ cană)
1 ardei iute roșu sau verde (tocat grosier)
3 cepe verzi (tocate grosier)
60 ml pastă de curry roșu thailandez (±¼ cană)
1/2 lime (răzuit și cu zeamă)
Sare și piper după gust
Nucă de cocos sau ulei vegetal pentru prăjit
Pentru Servire
• 6 chifle sau rulouri de burger
• Coriandru proaspăt
• 1 ceapă roșie (tăiată mărunt)
• 1 ardei iute roșu (tăiat fin)
• 1 castravete
• 2 cepe verzi (tăiate fin)
• Sos dulce de chili
(sau altă opțiune de sos thailandez)
• felii de lime
PREPARARE
1. Folosind Mașina de tocat cu Insertul
specific mașinii de tocat, mărunțește
peștele, coriandrul, ardeiul iute și ceapa
verde într-un castron mediu, apoi introdu
peștele tocat prin mașina de tocat pentru a
doua oară. Adaugă ingredientele rămase
(cu excepția uleiului) și amestecă până se
omogenizează.
2. Împarte uniform amestecul în 6 porții
și formează chiftele*.
3. Adaugă ulei într-o tigaie mare și lasă la foc
mediu. Odată ce uleiul este gata de prăjit,
prăjește chiftele timp de 4-5 min. pe fiecare
parte sau până când devin aurii și gătite până
la o temperatură internă de 63°C.
4. Servește chiftele în chifle de burger sau
rulouri cu coriandru proaspăt, ceapă roșie
feliată, ardei iute, castraveți, ceapă verde, sos
chili și felii de lime.
* Utilizează Presa Hamburger pentru a modela
ușor și rapid chiftelele!