CIOCĂNELE DE
PUI CU USTUROI
ȘI LĂMÂIE
Timp de preparare: 5 min.
Timp de gătire: 20 min.
Timp de așteptare: 30 min.
INGREDIENTE (4 CIOCĂNELE)
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
4 ciocănele (pulpe de pui inferioare)
30 ml ulei de măsline (±2 linguri)
1 lămâie (decojită și stoarsă)
15 g pudră de usturoi (±1 lingură)
10 ml muștar Dijon (±2 lingurițe)
10 g pudră de boia de ardei (±2 lingurițe)
5 g oregano uscat (±1 linguriță)
5 g pudră de ceapă (±1 linguriță)
2 g sare (±½ linguriță)
2 g piper negru (±½ linguriță)
PREPARARE
1. Combină toate ingredientele într-un bol
mediu și lasă puiul la marinat minim
30 minute.
2. Preîncălzește friteuza cu aer cald la 200°C,
timp de 5 minute.
3. Așază ciocănelele în recipientul pentru
gătit al friteuzei cu aer cald și lasă la gătit
timp de 20 de minute. Oprește la jumătatea
timpului de gătire și întoarce ciocănelele.
SFAT: Această rețetă este pentru 1-2 persoane.
Dublează ingredientele pentru a servi mai
multe persoane!
DE REȚINUT:
Operare ușoară. 6 moduri de gătit presetate: afișajul cu ecran
tactil te poartă prin fiecare etapă în procesul de gătire.
Timp de preîncălzire redus sau inexistent: nu necesită timp
de preîncălzire ca un cuptor convențional.
Preparate sănătoase: bucură-te de gustul și textura preparatelor
prăjite, cu mai puțin ulei.
Design care te ajută să economisești spațiu: folosești spațiul
de pe blatul din bucătărie eficient, friteuza fiind potrivită
pentru a găti atunci când dispui de spațiu limitat.
Ușor de curățat: recipientele detașabile sunt concepute cu un
înveliș antiaderent ușor de curățat, sigur pentru uz alimentar.