Crumble de cireșe
lată cum ar putea suna desertul ideal al lunii iunie: o bază dulce, fierbinte și cleioasă de cireșe
coapte de sezon, acoperită de o crustă crocantă de ovăz şi migdale, cu o cupă de îngheţată
de vanilie, rece ca gheața.
Ingrediente
pentru 8 porţii
1 kg cireşe fără
sâmburi
50 g zahăr pudră
Zeama stoarsă
de la 1 lămâie
1/2 linguriță extract
de vanilie
Pentru crumble
150 g făină
SANOVITA
Fulgi de ovăz Fortin
500 g
Fortin
VOLLKORN
HAFER
FLOCKEN
500g
5,⁹0 lei
11,80 lei/kg
Click pe sageti si vei
descoperi alte produse
WEEKEND DELICIOS
100 g unt rece,
tăiat cubuleţe
½ linguriţă sare
70 g zahăr brun moale
100 g fulgi de ovăz
40 g fulgi de migdale
Pentru servire
înghețată de vanilie
1. Pune ciresele într-un vas pentru cuptor, de
dimensiuni medii (~28 cm) şi amestecă-le cu
zahărul, zeama de lămâie şi vanilia. Apoi lasă-le
deoparte.
2. Încinge cuptorul la 200°C. Pune făina şi untul
rece într-un bol mare și freacă-le între degete
pentru a crea o mixtură asemănătoare unor
......
A
DOWNLOAD
RETETA
iunie 2023 17